Perkkiön possut

 

Eläimemme elävät tilavasti kestokuivike-pohjalla (olki+ turve). Meille on tärkeää, että kukaan ei joudu seisomaan häkissä tai olemaan ilman kuivikkeita ritilällä. Uskomme, että eläimen viihtyessä kotonaan, sen myös asiakas nauttii mieluummin lautaseltaan. Kesäisin emakot pääsevätkin laitumelle nauttimaan mutakylvyistä, juurten ja muiden herkkujen tonkimisesta ja tuomaan lisätyötä omistajilleen, kun raahaavat kiviä sisälle ja kaivavat maata laidunlankojen päälle. Toisaalta on todella rentouttavaa seurata sikojen puuhastelua ja ilakointia. Kasvatusosastolle viemme isoja paaleja ja possut saavat niitä sitten levittää ja leikkiä niiden ympärillä. Toisaalta paalit mahdollistavat myös oman rauhan löytymisen, kun niiden taakse pääsee piiloon nukkumaan, jos siltä tuntuu. Lähes joka porukasta löytyy myös ne huimapäät, jotka haluavat kokeilla rajojaan ja kiipeillä paalien päällä sekä hyppiä paalilta toiselle.

Video possujen puuhista. Uniset ilmeet, johtuvat päiväunien häiritsemisestä.
IMG_2467possuja 011

Sikalamme oli pitkään jalostussikala. Porsaat syntyvät meillä vanhemmista, jotka on useamman sukupolven ajan huolella valittu. Tämän johdosta eläimemme ovat hyvää suomalaista rotua ja lihanlaatumme on korkea. Liha on väriltään punaista ja eikä kuivu pahasti kypsennettäessä. Meillä ei ole käytössä täysrehuja, siat syövät heinää, viljaa, hernettä ja härkäpapua, rypsiä sekä kivennäisiä. Riittävästä tilasta ja liikunnasta sekä hyvästä ruokinnasta johtuen, sikamme pysyvät terveinä ja eläinlääkäri vieraileekin meillä yleensä vain säännöllisillä terveystarkastuskäynneillä. Eläinten hyvinvoinnin takia myös teurastamme lähialueella, jolloin eläimet eivät joudu matkustamaan pitkään.

Miksi emme ole luomua?

-Ostamme viljaa. Luomuviljaa on hankala saada säännöllisesti. Haluamme käyttää lähialueen viljaa ja haluamme myös tuntea näiden viljanviljelijöiden toimintatavat keneltä ostamme viljaa.

-Luomuvalkuaisen ostaminen, samoin kuin viljan, on vaikeaa. Joutuisimme turvautumaan ainakin osittain luomusoijaan. Soijaa emme halua käyttää, vaan haluamme käyttää lähialueen rehuja. Meistä vain näin voimme olla varmoja rehun GMO-vapaudesta.

Tilat ja olosuhteet kelpaisivat luomuun, korkeintaan pientä hienosäätöä voisi joutua tekemään.

lampaat, lampaanliha, sianliha, suoramyynti